VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Wagenparkbeheer

Op zoek naar een betrouwbare oplossing voor efficiënt wagenparkbeheer? Dan ben je bij VDO aan het juiste adres. Als wereldwijd marktleider in tachograafoplossingen hebben wij heel veel ervaring met wagenparkbeheer.

VDO heeft oplossingen die zorgen voor volledige zichtbaarheid van het wagenpark, ongeacht locatie of aantal voertuigen. Dit geeft de wagenparkbeheerder veel flexibiliteit en vereenvoudigt de planning van vrachtwagens, bestelbussen en andere voertuigen.

Goed wagenparkbeheer biedt voordelen voor zowel chauffeur als bedrijf:

  • Vermindering brandstofkosten wagenpark
  • Verbeterd timemanagement door betere planning
  • Vooraf inzicht in uitgaven en opbrengsten
  • Betere rijstijlanalyse en daarmee rijgedrag volgens bedrijfsstandaard
  • Betere koppeling tussen ritten en wagens
  • Betere klantenservice door real-time inzicht in het wagenpark

Tachograafoplossingen

Rijstijlanalyse

Rijstijlanalyse is een belangrijk onderdeel voor efficiënt transport. Door een goede rijstijlanalyse kunnen er op een duurzame wijze transporten vervoerd worden. Bij een rijstijlanalyse wordt er gekeken naar het rijgedrag van chauffeurs. Denk hierbij aan een chauffeur brandstof kan besparen of slijtage kan voorkomen. Er wordt namelijk inzicht gegeven in bijvoorbeeld remmen en hoge snelheden door bochten. Dit is een uitkomst voor zowel chauffeurs als wagenparkbeheerders.

Wagenparkbeheer

Betere koppeling tussen ritten en wagens

Betere koppeling tussen ritten en wagens en verbetering van time-management kan onder andere mogelijk gemaakt worden door het rittenregistratiesysteem van VDO. Het rittenregistratiesysteem zorgt ervoor dat wagenparkbeheerders het vervoeren van transporten optimaal kunnen inplannen. Het inplannen van voertuigen, chauffeurs en ritten gaat veel gemakkelijker. Daarnaast kan er makkelijker rekening gehouden worden met de rust- en rijmomenten van chauffeurs en de voorkeuren van levering van de klanten. Rittenregistratie is dan ook bijna onmisbaar geworden in de transportbranche.

Het belang van een tachograaf uitlezen

Het uitlezen van een tachograaf is niet alleen voor jezelf erg handig, het is ook verplicht. Data van de bestuurderskaart moet iedere 28 dagen worden uitgelezen en data uit het massageheugen van de digitale tachograaf iedere 90 dagen. Na een tachograaf uitlezen heb je ontzettend belangrijke tachograafdata die opgeslagen moet worden VDO biedt betrouwbare uitleesapparatuur waarmee je de tachograaf kunt uitlezen en de data kunt opslaan. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste uitleesapparatuur voor jouw situatie.

Meer weten?

Tachograaf uitlezen

Inzicht in tachograafdata

Wil jij als wagenparkbeheerder meer inzicht in je tachograafdata en het beheer hiervan optimaliseren om hiervan te kunnen genieten? Dan nodigen wij je graag uit kennis te maken met de oplossingen van VDO. Naast onze innovatieve digitale tachograaf hebben wij ook alle oplossingen voor het beheer van je tachodata in huis. Zowel voor een klein wagenpark met slechts één voertuig als  voor grotere wagenparken hebben wij altijd een oplossing op maat.

Neem contact op

Uiteraard moet de data uit je digitale tachograaf ook beheerd worden. Voor het databeheer biedt VDO daarom diverse tools:

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel