VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Rijstijlanalyse

Duurzaamheid en kostenbesparing zijn twee veelgehoorde ontwikkelingen in de transportbranche. Constant zijn wagenparkbeheerders of het fleet managament op zoek naar oplossingen die op een duurzame wijze een kostenbesparing opleveren. Een rijstijlanalyse is voor veel wagenparkbeheerders een uitstekende oplossing.

Analyse van het rijgedrag

Een analyse van het rijgedrag van chauffeurs kan vaak winst opleveren. Met een goede rijstijlanalyse en door te wijzen op adequaat rijgedrag kan de chauffeur zich meer bewust worden van het rijgedrag en zo brandstof besparen. Naast zuiniger rijden kun je ook denken aan minder slijtage van de banden en lagere onderhoudskosten. Dit doordat de chauffeur meer inzicht krijgt in consequenties van bijvoorbeeld hard remmen of een te hoge snelheid in bochten. Een rijstijlanalyse is dan ook niet alleen fijn voor het fleet management, maar ook voor de chauffeur zelf.

Rijstijlanalyse met TIS-Web

Een volledig wagenparkbeheer systeem met kostenefficiënte oplossingen? Dan is de proConnect de uitkomst! Hierbij geniet je ook van de voordelen van TIS-Web. De tachograaf registreert alle informatie tijdens de rit en schrijft deze weg in het massageheugen, dit zijn de voertuiggegevens. Daarnaast worden de gegevens ook opgelsagen op de bestuurderskaart, hier worden de chauffeursgegevens opgeslagen. Hierdoor weten jij en je chauffeurs de prestaties. 

Meer over TIS-Web

Rijstijlanalyse

Rijstijlanalyse software

TIS-Web® analysesoftware helpt de wagenparkbeheerder bij het analyseren van het rijgedrag van chauffeurs. Alle relevante data uit de digitale slimme tachograaf wordt opgeslagen in TIS-Web® en door middel van duidelijke rapportages kun je allerlei gegevens bekijken en desgewenst vergelijken.

Meer over TIS-Web®

Rittenregistratiesysteem

Naar de rijstijlanalyse, kan ook een rittenregistratiesysteem een uitkomst zijn voor het fleet management. Dit komt doordat het plannen van het vervoeren van transporten efficiënter en nauwkeuriger kan. De voorkeuren van de klanten en de rust- en rijmomenten van de chauffeur kunnen hierin worden meegenomen. Door dit te combineren met de rijstijlanalyse rijdt uw transportbedrijf veel efficiënter, duurzamer en dit levert kostenbesparing op.

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel