VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Fleet Management

Fleet management, ofwel wagenparkbeheer, is het beheer van alle voertuigen in een wagenpark. In elk bedrijf in de transport en logistieke sector is fleet management essentieel.

Fleet management software

Fleet managers zorgen voor een optimale planning en controleren allerlei functies waaronder tracking van voertuigen, brandstofmanagement en onderhoud van voertuigen. Het uiteindelijke doel van fleetmanagement is natuurlijk een optimale bediening van de klant, kostenbesparing en duurzamer werken. Met de oplossingen op het gebied van fleetmanagement van VDO wordt goed beheer van het wagenpark stukken eenvoudiger en zelfs leuker. 

Onze oplossingen worden gebruikt bij transportbedrijven voor het beheer van o.a. vrachtwagens, bestelbusjes, touringcars en kranen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Beter fleet management? Ja, dat wil ik!

Fleet management

Fleet management via TIS-Web® en proConnect

Voertuig tracking is een essentieel onderdeel van fleetmanagement dat met behulp van de digitale tachograaf van VDO gemonitored kan worden. Natuurlijk is de tachograaf verplicht in vrachtwagens, maar ook in steeds meer bestelbusjes wordt een tachograaf geïnstalleerd. Naast de rij- en rusttijden kan met een digitale tachograaf ook andere informatie worden doorgegeven zoals brandstofverbruik, locatie van het voertuig en snelheid waarmee wordt gereden. Deze informatie kan dan ook weer worden gebruikt voor de rijstijlanalyse, maar is tegelijk onmisbaar bij een ILT controle. Data uit de digitale tachograaf wordt beheerd middels analysesoftware TIS-Web® dat zorgt voor een duidelijk overzicht van alle tachodata binnen enkele muisklikken op je scherm. Voor een stapje verder in fleetmanagement en voor het gemixte wagenpark biedt de eenvoudige, praktische en betaalbare telematicaoplossing proConnect in combinate met TIS-Web® de uitkomst.

DTCO 4.0 digitale tachograaf

Op dit moment is de DTCO 4.0 de nieuwste digitale tachograaf van VDO. De DTCO 4.0 van Continental/VDO is een digitale tachograaf met een groot aantal functies voor een nog efficiënter, gemakkelijker en veiliger gebruik van je voertuig.

De nieuwe tachograaf maakt bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde functies voor optimale benutting van de rij- en rusttijden. Data uit de tachograaf kan snel gedownload worden. De prestaties en stabiliteit van het systeem zijn verder verbeterd.

Met de DTCO 4.0 beschikken transportbedrijven en fleet managers over een instrument waarmee ze voldoen aan de actuele wet- en regelgeving en tegelijkertijd de winstgevendheid van hun wagenpark vergroten.

Meer informatie over de DTCO 4.0

Voordelen van fleet management

Wanneer je veel busjes, vrachtwagens of touringcars hebt rijden, is het belangrijk een goed overzicht hiervan te hebben. Met de nauwkeurige fleet management kan je gemakkelijk de locatie, maar ook de onderhoudsstatus nagaan. Bekijk hieronder de voordelen van fleet management

  • Veiligheid op de weg verbeteren

Door het monitoren van gevaarlijk rijgedrag kan je gevaarlijk gedrag verminderen door bestuurders aan te spreken. De bestuurders zullen hierdoor veiliger gaan rijden.

  • Up to date

Dankzij fleet management weet je altijd waar de bestuurders zijn en kan je de verschillende bestuurders monitoren en helpen. Je hoeft niet meer handmatig om updates te vragen, maar hoeft enkel in het systeem te kijken.

  • Klanttevredenheid verbeteren

Je kunt klanten sneller op de hoogte brengen van de ontwikkelingen op de weg, omdat je deze real-time monitoort. Klanten waarderen erg dat ze op tijd de geschatte aankomsttijd kunnen zien en dat ze snel geholpen kunnen worden.

  • Onderhoud aan de voertuig verbeteren

Met behulp van fleet management kan je eenvoudig onderhoudskosten verminderen. Je kunt namelijk snel zien aan welke voertuigen onderhoud gepleegd moet worden en problemen preventief verhelpen.

  • Brandstof besparen

Met fleet management wordt ook het brandstofverbruik doorgegeven. Hierdoor kan je het rijgedrag van bestuurders aanpassen of letten op draaiende motoren bijvoorbeeld. Hiermee zorg je ervoor dat het verbruik veel minder wordt.

Aan de slag met fleet management

Wil jij aan de slag met professioneel en betrouwbaar fleetmanagement voor je bedrijf? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes die passen bij het bedrijf, zowel qua oplossing als budget. Neem dus geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

 

>> Lees ook meer over tachograafdata zonder omkijken, autoradio en kilometerregistratie.

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel