VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

PERSBERICHT: Automechanica 2022

Geplaatst: 04-08-2022

Transformatie als kans: Continental ondersteunt partners met nieuwe diensten en oplossingen

  • Directe voertuigacceptatie zoals in een erkende werkplaats - met de SINDRI servicetool
  • Een onderzoek naar een duurzame aandrijfriem toont aan wat haalbaar is op het vlak van duurzame materialen en productieprocessen
  • Experts 1-op-1 ondervragen: virtuele reparatieondersteuning met videogesprekken

Schwalbach/Hanover, Duitsland, 1 augustus 2022. Complexe technologie beheersen, digitalisering stimuleren en duurzamer worden - dat zijn de thema's waarop Continental zich dit jaar op de Automechanika zal richten voor haar werkplaats- en aftermarketpartners. Het technologiebedrijf zal op de toonaangevende internationale vakbeurs voor de aftermarket passende oplossingen presenteren - waaronder SINDRI, de nieuwe, digitale tool voor werkplaatsen voor de directe acceptatie van voertuigen, de virtuele reparatie ondersteuningsdienst "Remote Expert" en een onderzoek naar een aandrijfriem van duurzame materialen. Andere diensten en producten die de dagelijkse werkplaatstaken eenvoudiger, efficiënter en winstgevender maken, zijn van 13 tot 17 september 2022 te zien op stand A03 in het forum naast de beurshal.

"Wat voor autoconstructeurs al een tijdje het geval is, komt nu ook naar werkplaatsen: technologieën veranderen snel en stellen nieuwe eisen aan reparaties, megatrends zoals duurzaamheid stellen werkplaatsen en retailers voor nieuwe uitdagingen," zegt Rob Tamse, managing director van Continental Automotive Trading Nederland B.V. "In de toekomst zullen alleen diegenen succesvol zijn die op het juiste moment veranderen en investeren in kennis als een hulpbron voor hun bedrijf. Kennis wordt de nieuwe sleutel voor de aftermarket. Daarom spelen diensten die de werkplaats geschikt maken voor de komende veranderingen een steeds belangrijkere rol. Wij begeleiden onze partners naar de toekomst met onze technische knowhow en operationeel management, aangevuld met ons innovatieve en brede productportfolio.

Gedigitaliseerde voertuigacceptatie met SINDRI - slim, allesomvattend en klantgericht
SINDRI laat zien hoe digitalisering helpt om werkplaatsprocessen efficiënter te maken. De app is ontworpen voor tablets en maakt een handige en klantgerichte directe voertuigacceptatie mogelijk. Tot nu toe voerden werkplaatsmedewerkers een visuele inspectie uit en maakten aantekeningen op een stuk papier - SINDRI digitaliseert het hele proces en kijkt dieper in de auto. Na een geautomatiseerde voertuigscan worden alle gegevens samengevat in een compact overzicht, zodat mogelijke problemen en toekomstige servicebeurten met de klant kunnen worden besproken en goedkeuring voor de opdracht kan worden verkregen. De app ontvangt data op een compact uitleesapparaat dat toegang heeft tot de controle-units via de OBD II-interface. SINDRI maakt data veel sneller beschikbaar dan conventionele methodes, zodat deze parallel aan een visuele inspectie kan worden gebruikt. De werkplaatsmedewerker krijgt snel een veel completer beeld van de algehele conditie van de auto. Deze transparantie geeft de klant vertrouwen en stelt de werkplaats in staat om belangrijke extra business te genereren.


Een onderzoek naar een duurzame aandrijfriem 
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de auto-industrie, niet in de laatste plaats vanwege de klimaatcrisis. Volgens de beoordeling van Continental zal duurzaamheid zelfs aanzienlijk belangrijker worden op de aftermarket, omdat klanten steeds meer gebieden van hun leven willen verduurzamen. Continental laat aan de hand van een prototype van een aandrijfriem zien welke mogelijkheden er zijn voor duurzamere materialen en processen en wat er mogelijk is gezien de technologische stand van de techniek. De riem bestaat uit versterkingen uit recyclebare bronnen en rubbermengsels die geen fossiele bestanddelen bevatten. Ook bij het fabricageproces zijn duurzame materialen gebruikt. “Riemen behoren tot de meest voorkomende slijtageonderdelen, dus zijn het belangrijke onderdelen om bij te dragen aan meer duurzaamheid in de business voor reserveonderdelen. Continental is materiaalspecialist voor rubber, en onze expertise heeft zich in meer dan 150 jaar ontwikkeld. Wij gebruiken deze kennis ook om het thema in de aftermarket te stimuleren. Een duurzaam geproduceerde riem als deze heeft het potentieel om de CO2-voetafdruk met ongeveer 50 procent te verminderen," zegt Rob Tamse.

Snellere reparatie en geschiktheid voor nieuwe technologieën - dankzij digitale tools
Op de Automechanika toont Continental ook haar nieuwste digitale diensten voor meer kennis en snellere reparaties bij dagelijkse werkplaatstaken, zoals de nieuwe virtuele reparatieondersteuning van de Continental Aftermarket Customer Service. De werkplaats- en productteams van Continental zullen binnenkort beschikbaar zijn om via een videogesprek vragen van werkplaatsen en dealers te beantwoorden. Dit maakt het gemakkelijk om problemen in het voertuig op te lossen en vragen over een reserveonderdeel op te helderen - zonder tijdrovend onderzoek in de gebruikshandleidingen. Werkplaatsen zullen alleen een smartphone of tablet met een internetverbinding nodig hebben.

« Nieuwsoverzicht