VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

Slimme tachograaf en het wagenpark

Als wagenparkbeheerder, planner of ondernemer ben je graag ‘in control’. Je wilt weten wat er in de onderneming gebeurt en je zet je in voor het beste resultaat. Tachograaf- en bestuurdersgegevens leveren daartoe waardevolle informatie voor bijvoorbeeld rijstijlanalyse of het optimaliseren van je planning.

Hoe kan ik tachograafdata downloaden?

Om alle data uit te kunnen lezen, te kunnen archiveren en te kunnen verwerken – volledig in lijn met (privacy)wetgeving – is downloadapparatuur nodig. Om data uit de slimme tachograaf en van 2e generatie tachograafkaarten te kunnen downloaden en gebruiken heeft oudere apparatuur een update nodig of zal vervangen moeten worden. Alleen op die manier kun je optimaal gebruik maken van je tachograafgegevens, mits die gegevens volledig en juist zijn natuurlijk.

Continental/VDO biedt hiervoor verschillende oplossingen. Of je nu handmatig, op korte afstand of op lange afstand wilt downloaden, het kan allemaal.

Hoe kan ik tachograafdata archiveren?

Met de analyse- en archiveringssoftware TIS-Web® bewaar je alle tachograafdata conform de wettelijke eisen, ook de data uit de nieuwe slimme tachograaf. 

 

 

Daarnaast biedt TIS-Web® uitgebreide rapportagemogelijkheden, analyses waarmee je je onderneming kunt sturen op het verkleinen van bedrijfsrisico’s. Inmiddels is alle van VDO geschikt voor de slimme tachograaf. Wil jij weten wat voor jouw onderneming de beste oplossing is? We gaan graag met je in gesprek. Neem contact met ons of een van onze geautoriseerde partners op voor een afspraak.

 

Chauffeurs trainen?

Je chauffeurs moeten weten hoe de regels in elkaar steken en hoe ze het beste kunnen werken met de nieuwe tachograaf. Ons opleidingscentrum biedt daarom speciale chauffeurstrainingen aan - zowel klassikaal als online - om hen volledig bij te spijkeren. Deze Nascholingscursus Digitale Tachograaf telt mee voor 7 van 35 Code 95 punten. Kijk voor meer informatie op VDO Academy.

 

Altijd een partner in jouw buurt

Direct regelen

Geautoriseerde werkplaats Slimme Tachograaf

Vanaf 15 juni 2019 wordt elke nieuw geregistreerde vrachtwagen vanaf 3,5 ton voorzien van de slimme tachograaf. Deze nieuwe tachograaf, de DTCO® 4.0, biedt allerlei extra functionaliteiten welke veranderingen met zich mee brengen bij het inbouwen, testen en ijken.

Geautoriseerde werkplaats Slimme Tachograaf

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief