VDO Nederland, keeping your business moving.
Nederland

TachoDataCheck

Grip op je wagenpark

Hoe zit het met tachograafdata en de naleving van de rij- en rusttijdenwet binnen jouw onderneming? Weet jij waar de risico’s liggen en heb je zicht op verbeterkansen en hoe je deze kansen optimaal kunt benutten? Belangrijke vragen die je veel inzicht kunnen geven, maar hoe krijg je antwoord op deze vragen? 

Met een TachoDataCheck van VDO analyseren wij je data. Dit geeft je rust, want je krijgt veel meer inzicht in kerncijfers van je bedrijf, maar ook bij een (onverwachte) controle van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en helpt bij het voorkomen van torenhoge boetes.

Belang van een tachograaf uitlezen

Een tachograaf is sinds 2006 verplicht in voertuigen vanaf 3500 kg. Een tachograaf moet regelmatig uitgelezen worden. Na een tachograaf uitlezen, kan de data gebruikt worden bij de controle op de Rijtijdenwet. Daarnaast geeft het de wagenparkbeheerder en de chauffeur erg handige informatie. Tachodata is je basis om slimmer, sneller en zuiniger te vervoeren.

Ja, ik wil graag een TachoDataCheck

 

TachoDataCheck - inzicht bij tachograafdata uitlezen

Uit onze gesprekken met transportondernemers, bijvoorbeeld tijdens de Code 95 trainingen bleek dat er vaak nog onwetendheid heerst over het uitlezen van tachograafdata. En dat is jammer, want juist met de digitale tachograaf zijn er zoveel mogelijkheden tot het analyseren van rijgegevens. De combinatie van tachograafdata met de berichtgeving vanuit de ILT dat er meer controles zullen gaan plaatsvinden, bracht ons op het idee om een TachoDataCheck te introduceren.

De TachoDataCheck geeft je weer grip op je wagenpark en controleert je data op veel punten, van foutmeldingen tot overtredingen. Ook geeft de TachoDataCheck een indicatie van mogelijke boetebedragen, maar uiteraard ook hoe je deze boetes kunt voorkomen. Kortom, een TachoDataCheck is een complete analyse van je tachograafdata en daarmee bijzonder waardevol voor transportondernemers.

Het is mogelijk een eenmalige tachodatacheck uit te laten voeren of dit op periodieke basis te laten doen in een abonnementsvorm. Hiermee zorg je ervoor dat alle nodige controles op tijd en zorgvuldig worden gedaan.

80 jaar ervaring in de automotive industrie

Bij VDO hebben we de missie om mobiliteit comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken. De automotive branche is een markt waarin de eisen continue veranderen. Er is een enorme groei in de verkeersintensiteit terwijl de beschikbaarheid van grondstoffen juist afneemt. Daarnaast worden mensen en ondernemingen zich steeds bewuster van milieu en veiligheid. Dit zorgt ervoor dat wij continue te maken hebben met nieuwe uitdagingen.
Wij zijn onderdeel van de Automotive Group van de Continental Corporation. Dit houdt in dat we verder gaan dan voldoen aan de wettelijke verplichtingen en streven altijd naar verbeteringen. VDO helpt je graag bij het inzichtelijk maken van jouw verbeterpunten. Dit doen we als tachograafspecialist aan de hand van belangrijke tachograafdata in jouw situatie. Aan de hand hiervan zorgen we ervoor dat je de rijtijdenwet naleeft.

 

VDO: Keeping your business moving

 

Benieuwd wat we voor jouw kunnen betekenen? Maak een afspraak voor advies of ondersteuning! 

Afspraak maken

Altijd een partner in jouw buurt

Actueel

  • Advies en ondersteuning

    Wij houden je op de hoogte van regelgeving, producten, technieken, beurzen, seminars en trainingen

    Aanmelden voor nieuwsbrief